Od początku września 2011 r. pasażerowie mogą napić się piwa Żywiec w wagonach restauracyjnych i barowych obsługiwanych przez WARS na terenie całego kraju.
Dzięki dobrym wynikom sprzedaży piwa Żywiec, Grupa Żywiec do pociągów planuje wprowadzić 2 nowe z ponad 30 piw znajdujących się w jej ofercie.
Po nieomal 30 latach zakazu sprzedaży piwa w pociągach, od pół roku pasażerowie mogą wypić piwo Żywiec w wagonach gastronomicznych obsługiwanych przez WARS. Jego sprzedaż rośnie tam z miesiąca na miesiąc. Zimnego Żywca można dostać w dwudziestu wagonach restauracyjnych i pięćdziesięciu barowych. Wkrótce osoby korzystające z kolejowych połączeń krajowych będą miały możliwość kupienia także innych piw Grupy Żywiec.
„Biorąc pod uwagę obiecujące wyniki sprzedaży Żywca, do wagonów WARS planujemy wprowadzić dwa kolejne piwa z ponad 30 oferowanych przez Grupę Żywiec” – mówi Piotr Czyżewski z Grupy Żywiec.
Żywiec od ponad 156 lat jest wyjątkową marką w świadomości Polaków. WARS ma natomiast ponad 60 letnie doświadczenie w obsłudze kolejnych pokoleń pasażerów.
„Nasi pasażerowie bardzo często wybierają Żywca do posiłków. Nie sprawdziły się obawy, że piwo w Warsie będzie spożywane nieodpowiedzialnie”- mówi Andrzej Buczkowski, dyr. ds. Marketingu WARS. Cena butelki piwa Żywiec w wagonie barowym wynosi 8 zł a restauracyjnym 9 zł.
Słowa kluczowe: Andrzej Buczkowski, Piotr Czyżewski, piwo Żywiec, WARS