Codzienne zakupy niekoniecznie muszą być tylko codzienne i po prostu dobre. Jakość i rzetelność wykonania nie muszą towarzyszyć nam od święta. Zwłaszcza jeśli mówimy o codziennej diecie….
Codzienne zakupy to nierzadko pośpieszne wyprawy do supermarketu lub gorączkowe poszukiwanie, małych osiedlowych sklepików, które byłyby otwarte do późna.
Tak późne zakupy to często prawie wyłącznie produkty żywnościowe. Zmęczeni (i chyba nieco głodni…) kupujemy to, co zjemy podczas szybkiego śniadania, późnej kolacji albo też lunchu w pracy.
Do produktów, które w takich sytuacjach spożywamy najczęściej, z pewnością należy pasztet. Szybki i nieskomplikowany dodatek do kanapek lub sałatki. Wybieramy pasztety warzywne, drobiowe i z różnymi dodatkami. Mamy nadzieję, że znajdziemy w nich to, o czym informuje nas producent na opakowaniu produktu.
Niezły pasztet
Na rynku znajdziemy wiele rodzajów, z najróżniejszymi dodatkami. Producentów i marek nie brakuje, bo pasztet należy do ulubionych potraw Polaków. Spożywamy ich z roku na rok coraz więcej, a naszym faworytem pozostaje pasztet drobiowy. Aż 90 procent z nas oczekuje sporej zawartości drobiu w pasztecie drobiowym. Tymczasem prawie wszystkie pasztety zawierają, nie tylko barwniki czy konserwanty, ale przede wszystkim tłuszcz i dodatki wieprzowe. Ze wszystkich składników większość pasztetów na rynku, drobiu zawiera najmniej. W tym wypadku, nie dziwi popularność określenia niezły paszet, jako naprawdę nieciekawej sytuacji.
Lepszy pasztet
Ciekawym wydarzeniem na rynku pasztetów jest pojawienie się marki Leppszy. Jest to obecnie jedyny na rynku pasztet, który zawiera wyłącznie składniki drobiowe. Występuje w lubianych przez nas smakach, czyli paprykowym, pomidorowym, pieczarkowym i oczywiście drobiowym. Dodatek naturalnego chili to kolejny element, który wyróżnia pasztet Leppszy na rynku.
Potwierdzona jakość
Leppszy to jedyny pasztet na rynku, który został przebadany laboratoryjnie. Jego wysoką jakość potwierdziły niezależne badania, Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie. Na poręcznym, aluminiowym opakowaniu pasztetu znajdziemy również znak 100 procentowej drobiowości produktu.
***
Informacje o marce Leppszy: Leppszy jest marką pasztetów drobiowych produkowanych przez firmę Mispol. W swoim portfolio marka posiada 6 smaków: naturalny, pomidorowy, pieczarkowy, paprykowy, z indyka oraz z dodatkiem chilli. Pasztety marki Leppszy są jednymi z pierwszych na polskim rynku pasztetami w 100% drobiowymi. Leppszy nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników oraz jest jedynym pasztetem przebadanym laboratoryjnie.
Słowa kluczowe: leppszy, pasztet