Już po raz 11. miesięcznik „Warsaw Insider” przyznał nagrody „Best of Warsaw”. Jury, w skład którego weszli przedstawiciele środowiska gastronomicznego, blogerzy oraz redaktorzy magazynu, wyłoniło zwycięzców w 13 kategoriach. W obszarze „Contemporary Cocktails” nagrodą specjalną wyróżniono warszawski koktajbar Kita Koguta, sygnowany marką Finlandia® Vodka.
Co roku opiniotwórczy magazyn „Warsaw Insider” przyznaje najciekawszym barom
i restauracjom w stolicy prestiżowe nagrody „Best of Warsaw”. W tym roku konkurs miał swoją jedenastą edycję. 15 stycznia Hotel Sofitel gościł najlepszych restauratorów, szefów kuchni i przedstawicieli środowiska kulturalno-kulinarnego.
W gronie jury, oprócz redaktorów „Warsaw Insider”, zasieli cenieni przestawicieli warszawskiego środowiska gastronomicznego. Poczas oceny głównych kategorii
do panelu dołączyli: szef kuchni Joseph Seeletso oraz blogerki Marta Glinka (Restaurantica) i Joanna Mróz (Frogblog).
Wśród nagrodzonych klubów znalazł się dobrze znany warszawskiej publiczności koktajlbar Kita Koguta, sygnowany marką Finlandia® Vodka. Miejsce, które w marcu 2015 będzie świętować swoje pierwsze urodziny, na stałe wpisało się w kulturalno-imprezową mapę stolicy. Kita Koguta otrzymała nagrodę w kategorii „Contemporary Cocktails”.
Nagroda przyznana przez „Warsaw Insider” to dla nas ogromne wyróżnienie. Czujemy się odpowiedzialni za nastrój, humor i kondycję fizyczną gości, zarówno kiedy bawią się w naszym barze, jak i wówczas, kiedy przychodzi smutna chwila rozstania nad ranem.- mówi Kuba Kozłowski, który razem z Adamem Grądzielem
w 2014 roku otworzył Kitę Koguta. Aby zapewnić dobre samopoczucie osobom, którzy nas odwiedzają, nasze koktajle oraz dania przygotowujemy ze świeżych
i naturalnych składników. Całe zaplecze funkcjonuje niczym małe laboratorium. Powstają tu marmolady, kordiale, shruby, wyciskamy tu świeże soki
i przeciery. Trzymamy się z daleka od produktów nasyconych chemią, przedłużającą ich żywotność. Cieszymy się widząc jak nasze marzenie się spełnia! – podkreśla Kuba Kozłowski.
Obecny na rynku od 1994 roku miesięcznik „Warsaw Insider” jest popularnym magazynem angielskojęzycznym, adresowanym do obcokrajowców zamieszkujących Warszawę. Opiniotwórczy przewodnik po stolicy koncentruje się na przekazywaniu akualnych informacji oraz trendów z obszarów sztuki, kultury, muzyki i wydarzeń społecznych. Od 11 lat przyznaje nagrodę „Best of Warsawa Food& Drinks”,
która na stałe wpisała się do kanonu najważniejszych nagród przyznawanych najciekawszym barom i restauracjom w mieście.
Żyj niezwyczajnie. Pij odpowiedzialnie. www.pijodpowiedzialnie.pl
Słowa kluczowe: bar, Kita Koguta, nagroda